📦 Ilmainen 2-5 päivän toimitus 🦷 30 Päivän tyytyväisyystakuu 

Kuinka hoitaa herkkiä ikeniä ja hampaita? (5 vinkkiä)

Herkät ikenet ja hampaat voivat aiheuttaa epämukavuutta ja kipua, mutta oikeilla hoitokeinoilla voit helpottaa oireita ja parantaa suun terveyttäsi. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi parhaat tavat hoitaa herkkiä ikeniä ja hampaita, sekä mitä kannattaa välttää.

Herkkiä ikeniä ja hampaita voi hoitaa käyttämällä pehmeää sähkö- tai sonichammasharjaa sekä niille tarkoitettua hammastahnaa. Harjaa hellävaraisella tekniikalla aamuin ja illoin sekä käytä herkille ikenille ja hampaille tarkoitettua suuvettä. Vältä myös äärimmäisiä lämpötiloja ja happamuutta ruoan kanssa.

Mikä aiheuttaa herkkiä ikeniä ja hampaita?

Herkkien ikenien ja hampaiden taustalla voi olla useita syitä, kuten ientulehdus, hammaseroosio, kuluneet hammaskiilteet tai väärä harjaustekniikka. Myös hammaslääkärin toimenpiteet, kuten valkaisu, voivat aiheuttaa tilapäistä herkkyyttä. On tärkeää tunnistaa syyt, jotta oikeat hoitokeinot voidaan valita.

Kuinka tunnistaa herkät ikenet ja hampaat?

Herkkyys ilmenee usein kipuna tai epämukavuutena, kun syöt tai juot jotain kylmää, kuumaa, makeaa tai hapanta. Myös harjaaminen tai hammaslangan käyttö voi aiheuttaa kipua. Jos koet näitä oireita, on hyvä keskustella hammaslääkärin kanssa mahdollisista syistä ja hoitokeinoista.

Parhaat tavat hoitaa herkkiä ikeniä ja hampaita

1. Käytä oikeanlaista hammasharjaa

Pehmeä hammasharja on lempeä ikenille ja hampaille, vähentäen ärsytystä ja kulumista. Suosi harjaa, jossa on pehmeät tai erittäin pehmeät harjakset, ja vältä liiallista painetta harjatessasi.

On myös hyvä tietää eri hammasharjatyypit ja valita itselle sopivin vaihtoehto.

Sonicsähköhammasharja on paras vaihtoehto, kun kyseessä ovat herkät ikenet ja hampaat. Sen edistynyt värähtelytekniikka on hyvin hellävarainen, ja siinä on usein eri ominaisuuksia, kuten pehmeä tai hierova harjaus. Lisäksi sen värähtely ei työnnä likaa ikeniin, kuten pyöreä sähköhammasharja tai manuaalinen hammasharja

2. Valitse herkille hampaille tarkoitettu hammastahna

Herkille hampaille suunnitellut hammastahnat sisältävät ainesosia, jotka auttavat vähentämään kipua ja vahvistamaan hammaskiillettä. Vältä valkaisevia ja voimakkaasti hiovia tahnoja, jotka voivat pahentaa herkkyyttä.

3. Harjaa hellävaraisesti ja oikealla tekniikalla

Harjaa hampaat kevyin pyörivin liikkein, äläkä paina liian kovaa. Käytä fluorihammastahnaa ja harjaa hampaita vähintään kahdesti päivässä. Muista myös harjata ienrajan alue varovasti, jotta vältät ienten ärsyttämisen. Tähän tarkoitukseen sonichammasharja on parash.

4. Käytä suuvettä, joka on tarkoitettu herkille ikenille

Alkoholiton suuvesi, joka on suunniteltu herkille ikenille, voi auttaa vähentämään ärsytystä ja parantamaan suun terveyttä. Suuvesi voi myös auttaa poistamaan bakteereja ja pitämään hengityksen raikkaana.

5. Vältä äärimmäisiä lämpötiloja ja happamia ruokia

Vältä erittäin kuumia tai kylmiä ruokia ja juomia, jotka voivat aiheuttaa kipua. Hapot, kuten sitrushedelmät ja virvoitusjuomat, voivat myös pahentaa hampaiden herkkyyttä. Pidä ruokavaliosi tasapainossa ja suosi neutraaleja ruokia.

Milloin käydä hammaslääkärissä?

Jos havaitset jatkuvaa tai voimakasta kipua, joka ei helpotu kotihoidolla, on tärkeää käydä hammaslääkärissä. Hammaslääkäri voi arvioida tilanteen ja suositella sopivia hoitokeinoja, kuten fluorihoitoja, suojalakkaa tai muita erikoishoitomuotoja.

Yhteenveto

Herkät ikenet ja hampaat voivat olla hankala ongelma, mutta oikeilla hoitokeinoilla voit vähentää oireita ja parantaa suun terveyttäsi. Käytä pehmeää sonichammasharjaa, valitse herkille hampaille tarkoitettu hammastahna ja harjaa hellävaraisesti. Vältä äärimmäisiä lämpötiloja ja happamia ruokia, ja muista käydä säännöllisesti hammaslääkärissä.

Lue lisää suunterveyden hoidosta ja tutustu Nordic Vibe sonichammasharjaan, joka on suunniteltu herkille ikenille ja hampaille.

Säästä 20€ koodilla: nordic20